آخرین افشا گریها در مورد پدران مواد مخدر در افغانستان
نیلاب سلام نیلاب سلام

برگردان و ویرایش از مجلهء شتیرن آلمانی  

Uli Rauss گان:نویسند

Perry Kretz                    

Stern, Nr. 38, 2006                    

 

 

افغانستان, پنج سال پس از سقوط طالبان. در این روز ها پرسونل فنی او.ان(1) رقم ریکاردی تولید 6100 تنی اوپیوم را در سال  2006 درج کردند. این رقم تولیدی تاکنون سابقه نداشته است. در سرحد هلمند وام بلند بارونهای دخانیات و طالبان جنگی از کنترول خارج است. شورشیان سخت ترین جنگها را با گروپ ناتو پشت سر گذاشته اند.  قاچاقبران از تجارت مواد مخدر میلیاردها دالر به جیب میریزند.

جنرال محمد داود داود معاون وزیر داخله در کابل و رسما مسؤول مبارزه علیه مواد مخدر در افغانستان مقرر گردیده است.  در سرزمینی که نود و دو فیصد زرع, تولید و قاچاق اوپیوم در آن جا صورت میگیرد.

 

یک کارمند دی. ای. آ.(2) در مورد جنرال داود میگوید« این مرد تا گلو در قاچاق مواد مخدر غرق است.  

نمیتوانم بفهمم, چرا کارفرمایانم در واشنگتن کاری در این رابطه  پیش نمیبرند.»

دفتر امنیتی آلمانی در مورد داود داود میدانند. ریس جمهور آقای  کرزی در اواخر سال 2004این پست را به جنرال داود واگزار کرد, با وجود که نام داود در لست چهارده نفری سخت سری بزرگ ترین قاچاقبران مواد مخدر ثبت بود.

دو نام در فیصله یی, میان کرزی و دولت امریکا زمانی که پستهای دولتی در کابل واگزار میشدند, از این لست خط زده شدند: نام جنرال داود داود و احمد ولی کرزی برادر ریس جمهور کرزی.

 

طبق گفتار یکی از خبره ترین مردان مبارزه با دخانیات  به سفارت امریکا در کابل رقم صادراتی این زهر مسموم کننده در افغانستان از سه میلیارد بالاتر است. میشاییل شویر(3)عضو سابق (سی. آی. ا) و ریس عملیات ضد مواد مخدر در افغانستان میگوید« من شرط میبندم, سه بر چهار قسمت  حکومت کرزی از این پول بهره میبرند. ما چشمان مان را میبندیم, گویا هیچ ندیده ایم و از این پس هم خواهیم بست.»

 

قوای دفاعی آلمان در افغانستان, در رأسش فرانس یوزیف  یونگ(4) در مورد اظهار نظر میکند

« این کار وظیفه حکومت افغانستان است.»

 

 

 

 

در بهار سال 2005 عساکر جنرال آصف جبار خیل ماهی چاقی را به نام باز محمد به تور میاندازند.

باز محمد یکی از دوستان نزدیک حاجی بشیر نورزی پدر قاچاق مواد مخدر افغانستان در دورهء طالبان بود. بشیر نورزی با فامیل ریس جمهور کرزی و رهبر طالبان ملا عمر خویشاوندی دارد. نورزی در شهر کویته پاکستان صاحب بزرگترین ویلا است. حامد کرزی بار ها مهمان وی برای صرف شام  بوده است.

 زمانی که طالبان در سالهای نود عیسوی در جنوب افغانستان قدرت را به دست گرفتند,    

نورزی خودش را به ملا عمر یک چشم نزدیک ساخت و بدین ترتیب از پشتیبانی طالبان برخوردار

گشت. طالبان هم به نوبه خود از وی پول به دست می آوردند. در سال 2001  , زمانی که طالبان مجبور به فرار شدند, نور زأی پشتیبانانش را از دست داد. همو در اواخر سال 2001 توسط نظامیان

او. ان دستگیر میشود و  پس از گذشت چند روز آزاد میگردد. نورزی نخست در پاکستان و سپس در ایران از نظر ناپدید میگردد. شش ماه پسانتر در دوبی دستگیرش میکنند و به طرف نیویارک پرواز میدهند. در آن جا تا امروز در قید به سر میبرد.

 

وزیر دفاع برحال امریکا رامس فیلد(5) در سال2001  فابریکه های تولید مواد مخدر را از لست سی. آی. ای خط میزند.

جمیل کرزی یک برادرزادهء جوان کرزی  که به حیث نماینده در ولسی جرگه  نشسته است, میگوید

« پولیسهای ما در اطراف یونیفورم به تن ندارند و در بسیاری از مناطق بیرون از شهر کابل خودشان در شمار تجاران مواد مخدر به حساب می آیند. پس از گذشت پنج سال اشخاص غلط در پستهای مهم مقرر اند.»

 

یک ظهر آفتابی در کابل. دورادور محوطه  وزارت داخله را کلشینکوف داران احاطه کرده اند. در چهاردوبر جوالهای ریگ به چشم میخورند. جنرال داود داود ما را در یک دفتر بزرگ و مجلل که با قالینهای خیره کننده به رنگ سرخ تزیین یافته است, پذیرایی میکند. چای سبز و کلچه برای ما تعارف میکند. خودش دریشی سیاه رنگ به تن دارد و ریشش با توجه تمام اصلاح شده است. وی با آرامش تمام پلانش را در ارتباط با مبارزه علیه زرع,  تولید و قاچاق اوپیوم برای ما تشریح میکند:

زرع در سال گذشته در حدود 48 فیصد پایین آمده است...همکاری با پولیس سرحد در این ساحه به صورت منظم جریان دارد...به پول بیشتر ضرورت است تا پولیس مبارزهء خود را در این راه ادامه داده بتواند...  . 

در جواب سوالهای دیگری که داشتیم, نخواست, جواب بدهد, به نسبت  کمی وقتش.

در دیوار دست چپیش مقاله یی از یک اخبار امریکایی که در قاب گرفته شده, نصب است. عنوان مقاله با خط برجسته توجه ما را جلب میکند: افغانستان ـ جنگ مقدس بر ضد اوپیوم. 

 

اشاره

1-     UN

2-     DEA

3-     Michael Scheuer

4-           Franz Josef Jung

5-     Rumsfeld

 

 

 

 

 

 

 

 


October 8th, 2006


  برداشت و بازنویسی درونمایه این تارنما در جاهای دیگر آزاد است. خواهشمندم، خاستگاه را یادآوری نمایید.
 
گزیده مقالات